Javítás után halványan látszik a repedés helye! Az normális?

Először is tudni kell azt a tényt, hogy nyom nélkül sosem lehet eltüntetni a kőfelverődést, bárki bármit is ígér. Ellenben gyönyörűen javítható és a megfelelő eszközökkel és szakszerű javítással valóban vannak olyan kőfelverődések, ami alig észrevehető a javítás után.

De mitől is függ, hogy mennyire fog látszani egy-egy kőfelverődés és mi az, amit ha látunk és még teljesen normális a javítás után?

Vannak azok a tényezők, amik a szaktudáson múlnak, és van, amit egyszerűen a fizika törvényei miatt nem lehet áthidalni semmilyen anyaggal és eszközzel vagy tudással.

Amikor egy kavicsot megkapunk, akkor a sérülés mértékétől, ütés nagyságától, kavics formájától függően más és más törések jönnek létre, kevesebb, vagy több repedéssel a sérülésben és körülötte. Ezeken a töréseken, annak formációin megtörik a fény, ahogy nem tud rajta áthaladni. Amint ezeket a repedéseket feltöltjük, a fény könnyebben át tud rajta haladni és kevésbé törik meg. Mikor a repedést frissen megkapjuk, megfigyelhetőek, hogy a repedések általában valamilyen irányból feketének tűnnek, ahogy megnyílnak, mert levegő van köztük. Ha ezt a teret a repedések között kitöltjük, ott a fény áthalad. így már nem fekete a repedésünk. 

De nyom nélkül nem tűnik el, mert a szilárd és a folyékony anyag találkozásánál mindig van egy vékony csík, és mindegy milyen anyaggal töltjük fel azt. De ennek a csíknak, repedésnek ami már be van ragasztva, üvegszerűen kell csillognia, és akkor jól dolgozott a szakember. Gondoljunk csak bele, ha összeragasztunk egy törött poharat, ott is látszik a ragasztás helye, annak az egy repedésnek, na most itt több van jelen, de az esetek döntő többségében szépen meg lehet javítani és sosem zavar a kilátásban. kívülről észre vehetetlen, belülről, meg csak annyira és akkor, amikor és ahogyan a fény megtörik rajta.

Persze olyan is van, amikor a ragasztó egyes helyekbe képtelen eljutni, és nem is szabad kockáztatni azzal, hogy mindenhova bele erőltetjük az anyagot, ezt a szakembernek mérlegelni kell a javítás alatt, hogy minél jobban csökkentsük az esélyét a továbbrepedésnek. Még mindig jobb, ha vannak helyek amik nem lettek hiánytalanúl feltöltve, mint hogy erőltessük a töltést és esetleg elrepedne az üveg, és nem is adtunk esélyt a javításnak.

Ahogy az a képen is látszik, egy elég súlyos sérülést javítottam ki sikeresen, direkt egy csúnyább extrémebb sérüléssel mutatom be, hogy mit is kell látni. Természetesen ennél kisebb sérülések kevésbé látszanak, olykor úgy kell keresni a szélvédő üvegén.

Összefoglalva tehát, az hogy mennyire tűnik el a javítás után a kőfelverődés nyom, attól függ, hogy milyen anyaggal dolgozik a szélvédő javító, milyen technikával, mekkora a sérülés, vagy milyen jellegű repedések vannak benne, amik különböző módon törhetnek meg rajta a javítás után is.

Elérhetőségeim :   0670 755 79 17

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/



Népszerű bejegyzések