Hogyan készítsek fotót a sérülésről a szakembernek?

Szélvédő javítás előtt, sokszor felmerül az az eset, mikor képet kell készíteni a kőfelverődésről. Ez azért lehet szükséges, hogy már a telefonban elmondottak alapján, meg lehessen határozni, hogy a sérülés javítható-e, vagy esetleg körülbelül előre be lehessen árazni az ügyfél kérésére a javítás összegét. Nem mellesleg ezzel időt és pénzt spórolunk meg magunknak.

De hogyan tudok használható képet csinálni a kavicsfelverődésről egyszerűen és gyorsan?

Mivel a szélvédő visszaveri a fényt, és rossz körulmények között a kép készítése közben tükörként viselkedik, így a telefon fókusza nem veszi észre a kőfelverődést az autó szélvédőjén, így azzal tudjuk segíteni, hogy közvetlenül mellé teszünk például egy pénzérmét, vagy bármilyen hasonló lapos tárgyat, és a fókuszpontot rá írányítjuk az adott tárgyra, így a telefon be tudja fókuszálni a kőfelverődést is, ami a tárgy mellett van, így lesz használható és éles a képünk. Fontos hogy csak akkor éles a kőfelverődésről készült kép, ha a mellette lévő pénzérme is szépen élesen látszik a képen, ezért fontos a fókuszt a tárgyra irányítani!

Lépésről lépésre:

1. Kell egy pénzérme, vagy egy kisebb lapos tárgy

2. Közvetlenül a sérülés mellé kell helyezni szorosan

3. Majd a pénzérmére kell fókuszálni vaku nélkül, a telefon és a sérülés távolsága 30-40 cm-re legyen a kőfelverődéstől.

Íme egy példa a jól elkészített használható képről, és egy homályos képről, ahol nem kivehetőek a részletek: 



Szélvédő javítással kapcsolatban keressen bizalommal!

Bencs János 0670 755 79 17

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/




Népszerű bejegyzések