Megérkezett a jó idő, mire figyeljünk nyáron a kőfelverődésnél?




A meleg nyár beköszöntével sajnos nem dőlhetünk hátra azzal a nyugodt tudattal, hogy csak télen jönnek a kavicsok, és egyébként sem fagy szét vagy megy tovább a repedés a szélvédőn, ha ráengedem a fűtést.

Igen, szerencsére ezek a veszélyek nem állnak fent, de sajnos koránt sem nyugodhatunk meg. Nyáron ugyan a nyári gumi az adottságait tekintve kevésbé tudja felvenni a kavicsot a szárazabb időszakokban, mint a mély bordázatú téli gumiabroncs a fellazult sáros nedves talajból, esetleg a havazások által felhordott kavicsot az adott útszakaszról. De sajnos elkerülhetetlen hogy a nyári időszakban is kapjunk hébe-hóba egy-egy követ. Ilyen esetben első amit érdemes megtenni, hogy időben csináltassuk meg. Ugyan fagyni nem tud, talán az eső is ritkábban esik és koszolja be a kőfelverődést azzal, hogy bele mossa a koszt, de a nyári forróságra fokozottan figyelni kell a sérülés bekövetkezte után. Sajnos sokszor tapasztalom, hogy az ügyfelek alábecsülik ebben az időszakban a kőfelverődésüket, hisz nem hangzik el reklám a rádióban ugye, nincs fagy, mi baj lehet? Ami miatt veszélyes a halogatás az az, hogy mikor megtörtént a baj, a nagy nyári meleg felforrósítja a szélvédőt, és ezzel tágul az üveg, ha az üveg tágul, akkor értelemszerüen a repedés széthúzódik, tovább nyílik, ezzel pedig meg is van a baj, és a repedés el is indul, az esetek nagytöbbségében pedig már nem is lehet javítani. Amit tehetünk sérülés után, lehetőség szerint óvjuk a tűző naptól, és próbáljunk meg árnyékban parkolni, és minél kevesebbet közlekedni az autóval, amennyiben erre lehetőség van és hívjunk szakembert, már szerencsére elérhető mobil szélvédő javítás szolgáltatás: https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/.

Az ilyen meleg nyári időszakban fontos, hogy a javítás megkezdése előtt ki kell hűteni a szélvédőt javítás előtt, mert a túlhevült, kitágult szélvédőnek elég egy minimális kis nyomás is, és könnyedén eltud repedni. Ennek a legegyszerűbb módja ha beállunk árnyékba, és leengedjük az ablakot néhány percre, és utána kezdődhet is a javítás. Mindegy, hogy egy kagylós, amiben látszólag nincsenek kis repedések, mert elég egy mikrorepedés is, és el tud repedni a nagy hő hatására is! A szakember kiérkezéséig is érdemes árnyékban parkolni, ezzel is csökkentjük az esélyét a továbbrepedésnek.

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/


Népszerű bejegyzések