Fűtőszál nélküli, újfajta, ezüst fóliával ellátott szélvédőn keletkezett kőfelverődés javítása, és egyáltalán mi ez az új technológia?

 


A fűthető szélvédő régóta megkönnyíti a mindennapjainkat egy-egy fagyos reggelen, mikor szinte másodpercek alatt leolvasztja a szélvédőnket ezzel időt és fáradságot spórolva nekünk. Ezek az apró fémhuzalok, amik a szélvédőnkbe vannak beágyazva, jól láthatóak, ha éppen úgy törik meg rajta a fény és ilyenkor akár zavaró is lehet.

De van egy új technológia, melyet a Saint-Gobain Securit dobott piacra, mely annyit jelent, hogy egy lehelet vékony ezüstréteget visznek fel a szélvédő belső felére az üvegrétegek közé, amely elektromos áram hatására felmelegszik, így olvasztva le a szélvédőn lévő jeget és tünteti el a párát másodpercek alatt. A bevonat az üvegnek az egész terjedelmében megtalálható, így jóval hatásosabbnak tűnik, mint az elődje és mindemellett láthatatlan réteget képez, nem zavaró, hisz nem töri a fényt. További előnye ennek a vékony ezüst rétegnek, hogy nyáron hőpajzsként képes visszaverni a napsugárzás igen nagy részét is, ezzel csökkentve az autóban a hőmérsékletet, mikor a tűző napon hagyjuk azt, akár 10-20 Celsius fokkal is.

Már többször volt alkalmam ezzel az új technológiával ellátott üvegen javítani kőfelverődéseket. A tapasztalataim azt mutatják, hogy szépen javíthatóak ezek az üvegek is. Nagyban nem tér el ennek a javítása sem, de mivel az ezüstös réteg visszaveri a fényt és máshogy törik meg rajta, így a javítás alatt is mindenképpen figyelembe kell venni és aszerint kell megjavítani a szélvédőt, hogy a folyamat közben a csalóka fénytörések miatt ne történjen baj. A végeredmény tekintetében nincsen nagy különbség, talán annyi, hogy az ilyen réteggel ellátott üvegeken a javítások után, sérüléstől függően másképpen törik meg a fény. De a különbség elhanyagolható, sokkal inkább a sérülés típusa és a javítás minősége és az elhelyezkedése határozza meg, hogy mennyire lesz látható a kőfelverődés miután fel lett töltve.

Kőfelverődés javításával, szélvédő javítással kapcsolatban hívjon bizalommal, és látogasson el weboldalam egyikére

Bencs János Szélvédő javítás: +36707557917

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

Népszerű bejegyzések