Kerámiával kezelt szélvédő kőfelverődés javítható?

Igen javíthatók ezek a szélvédők is, de némileg eltérhet a javítás menete, annak érdekében, hogy a ragasztó megtapadjon a felületen.


Az ilyen bevonattal kezelt szélvédők kitűnően pergetik a vizet és tartják távol a bogarakat, illetve sokkal könnyebben tisztíthatóak, mikor szétcsattannak a szélvédőnkön, esetenként igen nagy méretben is… ez igen nagy előnye a kerámia kezelésnek, de inkább kényelmi szempontból.

Na de esetenként, ha nincs szerencsénk, akkor van a kerámia bevonatnak hátulütője is, és nem is kicsit. Sajnos mikor kavicsot kapunk, a legtöbbször nem ússzuk meg egyetlen bajuszkapcsoló megpöccintésével abban reménykedve, hogy nyoma sem lesz a kamikaze bogarak maradványainak a szélvédőnkön, mert kőfelverődés esetében biztosan szakember bevonására lesz szükség, ha tartós és szép javítást szeretnénk. A kerámia mivel nagyon jó víztaszító hatású bevonatot képez, és ezáltal szinte semmi nem képes megragadni a szélvédőn, így a kőfelverődés javítására használandó ragasztóval is ez a helyzet.

Miután kavicsot kaptunk, alap, hogy semmiképpen ne menjünk kerámia kezelésre a szélvédőnkkel, meg úgy semmilyen kezelésre sem! Mert ha mégis ezt tesszük, akkor sajnos a kerámia bevonat be fog jutni a repedésekbe, és akkor ott nem tud megtapadni a ragasztó. Ha a bevonat bejut, akkor sajnos nem lehet kitisztítani, eltávolítani a felületről. Ha már előtte voltunk kerámiáztatni, és csak utána kaptuk meg a kavicsot, akkor mielőbb javíttassuk meg az üveget, mert az ablaktörlő és a nedvesség folyamatosan belemossa a kőfelverődésbe a szennyeződést és a bevonat egy részét, hisz idővel lekopik az üvegről. Ha lehet ne is mossuk le a szélvédőt javítás előtt!

Természetesen számos kerámiával kezelt szélvédőt megjavítottam már, igen nagy sikerrel. Nem lehetetlen!

Hívjon bizalommal!

Elérhetőségeim :   Bencs János 0670 755 79 17

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

Népszerű bejegyzések