A szélvédő javítás után mennyi idővel használhatom vagy akár moshatom le a kocsit?

 

A javítás után mennyi idővel használható és mosható az autó?

Ezt a kérdést elég gyakran felteszik nekem az ügyfelek, hozzáteszem teljesen jogosan. Az általános tapasztalat ugyanis az, hogy bármit javít a szakember, annak mindig van kötési ideje, általában pihentetni kell az elkészült munkát, esetenként órákat, vagy napokat is. De ebben az esetben jó híreim vannak, mert itt ez teljesen másképpen működik, legalábbis nálam biztosan.

A szélvédő javításokat, kőfelverődés javítását én egy speciális UV sugárzásra kötő ragasztókkal végzem, amik különböző sűrűségűek, hogy miért különböző a sűrűsége egy-egy ragasztónak, azt egy másik bejegyzésben kifejtem. De itt a lényeg most az UV-ra kötő tulajdonságban van. A javításokat UV védő búra alatt végzem, ami egy úgynevezett félgömb alakú plexi, ami olyan anyagból készült, ami képes az UV sugárzást megszűrni, így a ragasztó képtelen arra, hogy megkössön, amíg védve van a búra álltal.

                              

De miután ezt, leveszem, és kiteszem a nap sugárzásának, akkor percek alatt kikeményedik és megköt a ragasztó. Így miután végeztem a javítással azután már nincsen plusz száradási, várakozási idő. Amit szoktam tanácsolni, hogy ha elvisszük lemosatni az autónkat, érdemes felhívni a figyelmét a mosósnak, hogy ott van egy sérülés, ha lehet, ne nyomják oda a forró magasnyomású borotvát, úgy ahogy az  a gép erejéből kitelik, hogy ne kelljen mosni szivaccsal, hanem lehetőség szerint vigyázzanak rá. Elméletben nem lehet baja, de ez egy javítás, és mint tudjuk a hétköznapjainkból, ha bármit javítunk, értelemszerűen kicsit jobban óvjuk azt, és ez igazán nem nagy áldozat azért, hogy elkerüljünk egy esetleges igen drága szélvédő cserét.

Kőfelverődés javításával kapcsolatban hívjon bizalommal, és látogasson el weboldalam egyikére

Bencs János Szélvédő javítás: +36707557917

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

Népszerű bejegyzések