Kőfelverődés javítás - Jön az ősz, esik az eső, téligumis időszak, jönnek a fagyok!

Sajnos megérkezett a borúsabb, esősebb és hidegebb időszak. Ez nem kedvez a szélvédőknek sem a sérülések szempontjából. Ebben az időszakban tapasztalom, hogy megnövekednek a kőfelverődések. Ennek számos oka van. Ilyen például, hogy a nedves, fellazult talajból könnyebben felveszi az autó abroncsa a kavicsokat, és ehhez még hozzá jön az is, hogy a téligumi cseréjének a szezonja megérkezett. Hogy mivel járul ez hozzá? Nos a téligumi bordázata jóval mélyebb és szélesebb, hogy a nyálkás hideg időben a rossz útviszonyok mellett is az úton tartsa az autónkat, de ezek a bordák mivel nagyobbak, nagyobb kavicsot tudnak magukban tartani, és nagyobb sebességnél ki is pörgetik azt. Ezek a gumik jóval puhábbak mint a nyári szettek, hogy ne dermedjenek meg, de ez okból kifolyólag jobban ki is nyílnak azok, így a kavics könnyebben bele préselődik, majd kisebb tempó is elég ahhoz, hogy az autó üvegén landoljon.

Védekezni csak azzal tudunk, ha megtörténik a baj, akkor megcsináltatjuk a kőfelverődést egy szakemberrel, hogy ne kelljen szélvédőt cserélni ezzel nagyban csökkentjük a kiadásunkat, hisz egy szélvédő csere ára, akár a csillagos ég is lehet, nem beszélve az időnkről, amit ezzel elvesztegetünk, és arról, hogy sajnos bármelyik nap érkezhet a következő kavics az autónkra. 

Miután megkaptuk a kavicsot érdemes odafigyelni arra, hogy ne fűtsük túl az autó üvegét. Mikor ráengedjük a meleget a sérült üvegre az üveg hő hatására kissé enged, felmelegszik és tágul, ezzel a repedéseket is húzza magával, nyitja szét őket, amivel súlyosbodik a sérülés. Sok esetben még a repedés is javítható egy bizonyos mértékig, de véleményem szerint jobb ezt megelőzni. Miután kavicsot kaptunk, érdemes azt leragasztani. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy celluxal X alakban lefedjük a kőfelverődést, hogy a nedvesség ne jusson bele, ami magával hordja a szennyeződéseket is.

Nedvesen nem szabad kőfelverődést javítani, azt javítás előtt minden esetben ki kell szárítani! Megfelelő eszközökkel ez is megoldható, ez egy nagyon fontos lépés a javításban, hisz a ragasztót gyakorlatilag higítja a szakember, ha vizesen javítja a kavicsfelverődést. Sokan elkövetik ezt a hibát, ne engedjük a vizes sérülést javítani.

Hívjon bizalommal!

Elérhetőségeim :   Bencs János 0670 755 79 17

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

Népszerű bejegyzések