Szélvédő javítás, BMW-kőfelverődés a fekete sávban


Ezen a BMW-n a fekete sávban javítottam egy igen csúnya sérülést, ráadásul az eladás előtt 2 nappal, aminek a tulajdonosa érthető módon, nagyon nem örült. Pontosan a tükröt körülvevő részben helyezkedett el, ami több szempontból is kellemetlen. Az egyik ilyen, hogy itt nagyon feltűnőek a repedések és a levegő buborékok, amik a kőfelverődés becsapódásakor keletkeznek. A másik igen rossz tulajdonsága a sérülésnek az elhelyezkedés szempontjából, hogy nagyon közel van a szélvédő széléhez, és így könnyen tovább tud repedni, és a fekete sáv miatt, sokkal hamarabb és sokkal jobban fel tud forrósodni, ezáltal az üveg hőre való tágulása miatt a repedések is tágulnak, szétnyílnak és így könnyebben tovább reped a szélvédőnk. Ez is egy meleg nyári napon történt, de szerencsére az ügyfél még időben segítséget kért tőlem.

Viszont minden rosszban, van valami jó is. Ebben az esetben az, hogy bár minden sérülés többnyire szépen javítható, mindig marad egy kis nyoma erről egy előző bejegyzésben már írtam, hogy mik azok a tényezők és mennyire befolyásolják a szélvédő javítás végeredményét, de itt biztosan nem lesz szem előtt a javítás nyoma sem.

Az ilyen jellegű sérüléseket nagyon óvatosan kell kezelni a javítás során, mert mint a képen is látható, sok repedés található benne, ami egy pillanat alatt el tud repedni. Itt a leghígabb anyagomat használtam a kőfelverődés töltése során, hogy még véletlenül se tegyem ki terhelésnek az apró, vagy a nagyobb repedéseket. Ez a kőfelverődés elég nyitott jellegű a bemeneti nyílást tekintve, így nem szükséges mélyre fúrni, elég csak a felületét megcsiszolni ezzel megtísztítva a bemeneti nyílást a szennyeződésektől és a törmelékektől.

Miután meg voltak az előkészületek, máris el lehet kezdeni a töltést, itt is fontos a fokozatosság és meg kell adni az időt a ragasztónak, hogy szépen terüljön szét a repedésekben. Ebben az esetben sem szabad kapkodni, itt valóban igaz az a mondás, hogy jó munkához idő kell. Egy ilyen javítás 40 percet is igénybe vehet, de a végeredményt tekintve ez egy aprócska áldozatnak számít.

A ragasztóim UV segítségével kötnek meg, ami fontos tényezője a munkámnak, hisz sosem tud besűrűsödni a ragasztó, és ha egy javítás elhúzódik, akkor is híg marad ott is, ahol a legjobban szükség van rá, a repedés végeinél, a szűkebb járatokban a munka folyamat vége felé.

Ha minden rendben ment, és fel van töltve a sérülés és UV lámpával meg is keményedett a ragasztó, akkor már csak le kell fedni, az ehhez szükséges ragasztóval, síkba csiszolni azt, majd polír segítségével fel kell polírozni, hogy minél jobban áttetsző, észrevehetetlen legyen a helye.

Ha a sérülés típusa engedi, és jól dolgoztunk, akkor a végeredmény csodaszép. :)

Elérhetőségeim :   0670 755 79 17

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/


Népszerű bejegyzések