Szélvédő javítás Budapest - Porsche szélvédő javítása


Ebben az esetben is igen költséges a szélvédő cseréje, még Casco esetén is, mert az önrész jóval meghaladta a javítás költségeit. Továbbá az ügyfél szerette volna megtartani az eredeti szélvédőt, így inkább esélyt adott a javításnak. 


Sajnos egy igen nagy kőfelverődés keletkezett a szélvédő bal felső sarkán, amiből egy viszonylag hosszú repedés el is indult két irányba is. Az ilyen jellegű sérülések nagyon sok veszélyt hordoznak magukban a továbbrepedés szempontjából. Éppen ezért nagyon kell vigyázni a javítás alatt is. Veszíteni való nincsen, mindenképp érdemes megpróbálkozni a javítással, mert anélkül biztosan el fog repedni a szélvédő. 

Fontos, hogy minél hígabb ragasztót használjunk a javítás során, mert a sűrű ragasztó igen nagy eséllyel el fogja repeszteni töltés közben az üveget, és minden lehetőséggel csökkenteni kell annak esélyét. A nyári meleg sem kedvezett a javítás során, hisz a forró szélvédő ki van tágulva, nagyon feszül és érzékeny a legkisebb erő hatására is, ezért javítás előtt mindenképpen vissza kell hűteni az autó üvegét, és árnyékban megkezdeni a javítást. Ezt a javítást egy finom csiszolással kezdtem, amivel eltávolítottam a szennyeződést, üveg törmeléket ezzel is segítve a ragasztó bejutását, és csökkentve a fénytörést. A ragasztót szakaszokban, minimális nyomással préseltem bele, időt hagyva az anyagnak hogy terüljön a repedésekben, így kevésbé feszül. Ez a javítás 40 percig is eltartott, szokták mondani, hogy a jó munkához idő kell, ez itt erre is tökéletesen igaz volt. Ha önmagában az anyag nem képes eljutni minden egyes repedésbe, akkor különböző technikákkal segítem azt, ahogy tettem azt itt is.

Miután hiánytalanul fel lett töltve minden egyes repedés, UV segítségével kikeményítettem a ragasztót, ami néhány percet vesz igénybe. Ezután a gép eltávolítása következett, amivel beragasztom a bemeneti nyílást ezzel kizárva a nedvességet és a szennyeződést, valamint síkba hozza az üveget. Ezt a végén síkba kell csiszolni és polírozni, ezután egy-két perc UV és máris készen van a javítás.




Népszerű bejegyzések