Cseréljük vagy javíttassuk a szélvédőt?


Ezt a kérdés rengetegszer felteszik nekem az ügyfelek, és a szakmai indokok, hogy melyik lenne a jobb megoldás, sokszor nem elegek, mert az ügyfél igényei is döntőek lehetnek ebben a kérdésben, így sokszor segítek rátalálni a legmegfelelőbb megoldásra az ügyfél részére, akár egy telefonos beszélgetéssel.

 

Először szakmailag beszélek itt néhány szóban, hogy véleményem szerint a szélvédő csere, vagy a kőfelverődés javítás, mikor megfelelőbb egy-egy helyzetben.

Azt gondolom, hogy elsőként mindenképpen a javítást kell eszközölni, ha kis esély is van arra, hogy a szélvédőt megmentsük. Ha kapunk egy veszélyesebb kőfelverődést, mondjuk adott esetben egy csillag alakút, amiben repedések nyúlnak minden irányban és a kőfelverődés 100-200 forintos közé tehető, és
annál nem nagyobb,  - és itt megragadnám az alkalmat arra, hogy megjegyezzem igen 100 Ft-osnál nagyobb is javítható - és a lényeg az, hogy igen nagy esély van arra, hogy nem kell szélvédőt cserélni. Ami abból a szempontból előnyös, hogy nem kerül annyiba, mint egy szélvédő csere, ami a javításnak a többszöröse, ezen felül, ha nem cserélünk, benne marad az eredeti szélvédő a ragasztással, kerettel és minden egyébbel együtt. Időt spórolunk meg vele, mert szemben a félnapos cserével, csupán 20-40 perc alatt is kész lehet a szélvédőnk javítása.

Arról nem is beszélve, ha a szakember véleménye szerint javítható kőfelverődés kijavítása helyett, cseréljük az üveget, mi a garancia arra, hogy néhány órán belül nem csapódik fel egy újabb kavics? Sajnos többször találkoztam hasonló esettel a munkáim során. Ráadásul csak a sikeres javítás után kell fizetni, legalábbis nálam. Tehát több érv szól amellett, hogy mindenek előtt vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki ha lelkiismertes és jól végzi a munkáját, akkor segít eldönteni, hogy melyik megoldás lenne a megfelelőbb az Ön számára.

A javítás mellett szól még, hogy lényegesebben olcsóbb, mint a csere. Benne marad a gyári szélvédő, időt spórolunk meg vele. Sajnos, bármelyik pillanatban jöhet másik kő és máris kárba ment a csere, továbbá (nálam) csak a sikeres javítás után kell csak fizetni.

Ami még döntő lehet ebben a kérdésben, hogy hány darab kőfelverődés van az adott szélvédőn. Az esetek döntő többségében szépen javíthatóak a kőfelverődések, sérülések.

Végül az első és legfontosabb tanácsom az, hogy mielőbb hívjon, és minden kérdésben állok rendelkezésre.

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

 

Népszerű bejegyzések