Kőfelverődés javítás eső után


Kisebb-nagyobb esőzések után a tapasztalat azt mutatja, hogy a kőfelverődések gyakorisága megsokszorozódik. Ilyenkor a talaj fellazul, így az autó gumija könnyebben felveszi a kavicsokat, ami a gumi bordázata közé szorul és egyszerűen a centrifugális erő hatása miatt, nagyobb sebességnél kipörgeti azt és szerencsétlenebb esetben az autónk üvegén landol.

Emellett egy-egy nagyobb esőzés, kavicsot hordalékot juttat az utakra és azokat szintén az autók abroncsainak a bordázata felveszi, és szórja a szélvédőnkre sérüléseket és bosszúságokat okozva. Esőzések közben sokszor csak a hangot halljuk, és félve pásztázzuk a szélvédőnket, hogy vajon okozott-e sérülést a szélvédőn. Ha szerencsénk van, nem látunk számottevő sérülést, de sajnos ilyenkor nem mindig látszik egyből a kőfelverődés. Vezetés közben egyébként is nehéz megtalálni azt, és még nehezítő tényező a vizes szennyeződött szélvédő is. Sok esetben miután megérkeztünk az úticélunkhoz, és az autóból kiszállva sem látjuk a sérülést, mert a nagy esőzésben a kőfelverődés megtelik vízzel és így rejtve marad számunkra. Így érdemes akkor átnézni a szélvédőt, miután kiszáradt.

Esőzés után a javítást mindenképpen akkor szabad megkezdeni, miután maga a sérülés biztosan száraz, mert a nedves kőfelverődés nem tud kellően feltöltődni ragasztóval és megszilárdulni. Ha nedves kőfelverődésbe töltik a ragasztót, az olyan, mintha higítanánk azt, így biztosan nem lesz megfelelő a szélvédő javítás, ezért esőzés után, minden esetben ki kell szárítani a kőfelverődést. Ennek a legjobb módja, ha magától szárad ki, de erre nem mindig van lehetőség, sem idő. Ilyenkor ki kell szárítani mechanikusan, de ilyen esetben nagyon kell ügyelni a fokozatosságra, mert hirtelen hőingadozásra a szélvédő elrepedhet, viszont a szárítás hiányában is biztosan el fog repedni, akár javítás közben, vagy utána is.

Tanácsom az, hogy ha úgy gondoljuk kavicsot kaptunk, győződjünk meg arról, hogy valóban ott van-e a kőfelverődés, miután a szélvédő kiszáradt, tisztábban látható a felülete, és ha nem találunk rajta sérülést, kicsit később újra ellenőrizzük azt, hátha csak vízzel telítődött meg. Ha így van, hívjunk szakembert, aki elvégzi a javítást. Én mobil kiszállással végzem a javítást, kiváló minőségű anyagokkal. Hívjon bizalommal ( +36707557917

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/ 

 

Népszerű bejegyzések