Megsérült a szélvédőm, mit tegyek?


Első és legfontosabb teendő, hogy mielőbb hívjunk szakembert, miután a kavics  felverődött. Manapság elég nagy a választék a szélvédő javító cégek, szakemberek között. Viszont fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, akinek a tudása és a megfelelő szélvédő javító szerszáma is meg van ahhoz, hogy a javítás lehető legjobb minőségű legyen. Ez könnyedén felmérhető azzal, ha megtekintjük a weboldalát, leírásait a javításairól, esetleg a Facebook oldalát. Ebből jól látszik, hogy valóban hozzáértő-e, és ha magas minőségű eszközöket, anyagokat használ, akkor azt biztosan meg fogja mutatni számunkra képekben és a leírásokban is egyaránt. Fontos, hogy jól tájékozódjunk, mert másodszorra sokkal nehezebb jót csinálni, mint elsőre. 

A weboldalamon megtekintheti, milyen eszközzel végzem a szélvédő javításokat, és a videómban láthatja, hogyan dolgozom. Ha kérdése van, keressen bizalommal valamelyik elérhetőségem egyikén. 

https://www.szelvedojavitas-hazhoz.hu/

https://www.budapest-szelvedojavitas0-24.com/

https://youtu.be/L1zzuAmpPZA

Mit tegyek?

Fontos, hogy miután megtörtént a baj, azzal sokat segítünk, hogy leragasztjuk a szélvédőn lévő sérülést egy cellux-al, mert ezzel ki zárjuk a nedvességet és a koszt. Miért fontos ez? Mert, ha nedvesség kerül a kőfelverődésbe, és annak repedéseibe, könnyedén lehet, hogy téli időszakban szétfagy egy-egy repedés, és akkor tovább is repedhet olyan mértékben, hogy csak a költséges csere segíthet rajtunk. Továbbá a nedvességgel belemossuk a koszt, ami ront a javítás minőségén. Ugyan megvannak az eszközök, ahogy nekem is, ami lehetővé teszi, hogy valamilyen szinten ki tudjuk takarítani a kőfelverődéseket, és vannak különböző technikák is erre, ami segíti a sérülések tisztítását, de jobb, ha tisztán tartjuk, és mielőbb telefonálunk. Továbbá, ha lehetőségünk van rá, kerüljük a rezonanciát, féloldalas parkolást, mert feszül a szélvédő és könnyedén tovább tud repedni, az akkor még ártatlannak tűnő kis kőfelverődésünk. Ami még fontos, hogy ne hagyjuk a tűző napon az autónkat, ugyanis nagy hő hatására az üveg tágul, és ezzel a repedések is. Ilyenkor a repedés egyszerűen tovább megy, és egy pillanat alatt kettészeli az autó üvegét. Többször találkoztam olyan esettel, mikor megérkeztem a megadott címre szélvédőt javítani, a gyanútlan ügyfél mikor lejött a munkahelyéről, látta, hogy az autó üvege végig van repedve, mert míg dolgozott, a parkolóban tűzte a nap, órákon át, és az  üveg nem bírta tovább. A különböző sérülések természetesen más-más veszélyességi faktorba tartoznak a tulajdonságai alapján.

Népszerű bejegyzések