Kőfelverődés négy bemeneti nyílással!

 


Ma egy igen ritka kőfelverődéshez volt szerencsém. Találkoztam már szélvédő javítás során sokféle sérüléssel, a megszokott kagylós és ennek változataival, csillaggal és repedéssekkel és ezek kombinációival. Volt többször dupla és tripla kőfelverődésem is, de olyan, hogy négy helyen üti meg a kő az autó szélvédőjét, az azért igen ritka eset. Ez olyankor fordul elő, mikor a kő mérete nagyobb, és amorf formája van, alakja lehetővé teszi, hogy egyszerre több ponton ér a szélvédőhöz ütés közben, ezzel több bemeneti nyílást okoz az üvegen.

Ez ritkán jár kisebb sérüléssel. Többnyire méretre nagy, hosszabb repedésekkel járó sérülés. Előfordul az is, hogy az a lyukak között nincsen kapcsolat, nem reped össze a több bemeneti nyílás. Ilyenkor a javítás némileg bonyolultabb, és több időt vesz igénybe, de javítható sérülés, ahogy ez jól látszik ebben az esetben is. A javítás hiányában ez biztosan tovább fog repedni, hisz a szélvédőben feszültség van, és ez igaz majdnem minden sérülésre, nem hogy egy ilyen esetben.

Javítás közben is tovább repedhet, de veszteni valónk nincsen, annak hiányában órák kérdése a továbbrepedés. Itt további veszélyforrás az is, hogy közel van a szélvédő széléhez, ahol sokkal nagyobb a feszület az autó üvegében. Kár halogatni az ilyen, vagy akár a más jellegű kőfelverődés javítását, hiszen azzal csak nőnek a költségek.

Népszerű bejegyzések